понеділок, 1 червня 2015 р.

Що ж це за явище - "комп'ютерний вірус" (в подальшому - вірус)? Це програма, створена людиною. Жоден вірус, що "працює" на ПК, не може виникнути ні з чого. Він створюється програмістами. Вірус може знаходитись не лише у файлі, з яким переважно асоціюється поняття програми - це може бути просто сукупність машинного коду, що поширюється по комп'ютерній мережі. Але, все ж таки, у всіх випадках цей код створений людиною.
Причин створення вірусів дуже багато. Для декого віруси є їхнім бізнесом. До того ж, не тільки для авторів, але й для тих, хто з цими вірусами бореться. Для інших - це хобі. Хобі збирання вірусних колекцій і хобі написання вірусів. З останнього, до речі, починав відомий програміст, що займається саме боротьбою з вірусами - Ігор Данилов. Для третіх - створення вірусів - просто спосіб показати свій успіх і незалежність оскільки в певних колах подібна діяльність просто необхідна для підняття престижу. Ще для когось віруси покликання, адже бувають лікарі за покликанням, отож, може бути І комп'ютерний лікар за покликання. Для декого віруси служать приводом пофілософствувати на теми виникнення і розвитку "комп'ютерного життя". Віруси - це навіть стаття Кримінального кодексу.
В багатьох країнах, наприклад, тільки за написання шкідливої програми можливе позбавленню волі терміном до п'яти років, а подекуди і більше. Та для більшості користувачів комп'ютерні віруси це - щоденний головний біль, причина порушень в роботі комп'ютера - ворог номер один.

0 коментарі:

Дописати коментар